Yeni Tüketici Kanunu Satışları Artıracak

Tamer Özyurt: Özyurtlar İnşaat olarak Yeni Tüketici Kanunu?nu sonuna kadar destekliyoruz. Bu kanunla konut alıcısı koruma altına alınmıştır. Bu sayede mağduriyetlerin önüne geçileceğini düşünüyorum. Biz şirket olarak ruhsatsız konut satışı zaten yapmıyoruz. Tüm projelerimizi söz verdiğimiz zamanda teslim ediyoruz. Ama geçmişte ruhsatsız konut yapan firmalar oldu ve pek çok insanımız da mağdur oldu. Bu da sektöre olan güveni zedeledi. Şimdi yürürlüğe giren bu kanunla tüm bunların önüne geçilecek.
Bengü Öner: Satışları nasıl etkiler?

Tamer Özyurt: Satışları olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.

Bengü Öner: Müteahhidin hareketlerini kısıtlar mı? Aksine yolunu mu açar?

Tamer Özyurt: Mütehitlerin hareketlerini kısıtlamaz. Tam tersine her şey kural altında olduğu için işler daha hızlı ilerler. Özellikle inşaatı tamamlama sigortası zorunluluğu gibi uygulamalar sayesinde sektörde yarım kalan projeler sorunu çözülür. Konut alıcısının sektöre olan güveni artar.

Biz 25 yıldır inşaat sektörünün içindeyiz. Güven bizim için çok önemli. Tüm projelerimizi söz verdiğimiz şekilde ve söz verdiğimiz zamanda teslim ettik. Ama sektörde her şirket aynı duyarlılıkta değil. Dolayısyla hazırlanan kanunla bu firmalara da bir kural getirilmiş olacak.

Paylaş :